Владиката Серафим на 50 години

04/07/2024 18:55 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Неврокопският митрополит Серафим навърши 50 години. За рождения му ден днес го поздравиха, миряни, общественици, общинари от Благоевградска област.

Владиката, който е сред най-младите у нас, прие с ведро настроение и благодарност подаръци за юбилея. Първи при него в митрополитския дом пристигнаха заместник-кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев, съветници в града и свещенослужители. Кметът Владимир Москов изпрати поздравителен адрес.

"Вие сте обединител, който с мъдрост, благост, откритост и уважение, намира път към всеки човек. Безкрайно ерудиран, голям патриот и винаги готов да помогне, за всички нас в Неврокопската епархия, Вие сте ценен наставник и безспорен авторитет. Във ваше лице виждаме духовен водач и будител, който с всеотдайност, търпеливост и благочестивост подкрепя нашата вяра и ни дава надежда за по-добър живот. Приемете моята лична благодарност за доброто Ви партньорство и сътрудничество с община Гоце Делчев", приветства го градоначалникът.

Местните управници пожелаха на дядо Серафим много здраве, сили и за много години. Дядо Серафим е получил поздравления от всички кметове в Пиринско. Припомняме, че преди две седмици в Благоевград общественици се обединиха в писмено предложение до президента румен радев за удостояването на владиката с почентен знак.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook