Владиката Серафим подари икона на благоевградска гимназия

25/01/2024 09:54 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Неврокопският митрополит Серафим подари на директора на ПГТЛП "Гоце Делчев" Димитрина Иванова икона на Света Богородица. Пожела Божията майка да пази учителите и учениците и да ги води към успехи в делата им.

Владиката гостува на открит урок в благоевградската гимназия. Учениците презентираха, приготвени от тях различни обредни хлябове, свързани с българските традиции. В ролята на млад екскурзовод влезе 11-класничка Камена Иванова, която представи традициите и обичаите, свързани с най-големите християнски празници в българския календар. Инициативата се състоя в сградата на учебното заведение и бе поредната иновативна проява на възпитаници и преподаватели от модерното и динамично развиващо се училище, подготвящо квалифицирани кадри, отговарящи на изискванията на съвременните икономически и социални реалности. Присъстваха началникът на образователния инспекторат Ивайло Златанов, кметът Методи Байкушев, заместничката му Боряна Шалявска и областната управителка Мария димова.

„Празниците са време, когато човек трябва да се обърне преди всичко към себе си. Да погледне навътре към сърцето си и да си даде сметка дали всичко, което прави в живота си е добро или има неща, които трябва да коригира. Злото се гони с добро“, отбеляза градоначалникът Байкушев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook