ВМРО и ГЕРБ с жалби за агитация

05/11/2023 15:20 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Разгледаха жалби за изборни нарушения от щабовете на ВМРО и ГЕРБ.

Членовете на Общинската избирателна комисия в Сандански излязоха с половичати решения. Един от сигналите е от представител на ВМРО-Българско национално движение. Твърди се, че в секция № 63, ситуира на в санданското село Калиманци, новоизбраният миналата неделя кмет Стефан Цигов от ГЕРБ,  стои пред СИК и заплашва гласоподаватели да гласуват или не за определен кандидат. ОИК - Сандански извърши проверка по сигнала и констатира, че Стефан Цигов наистина се е намирал на двора пред избирателната секция, но не са кудостоверили разговори с гласоподаватели. Относно заплахите твърдят, че не е в техните правомощия.

По жалба на Петър Василев Додушев е подходено по аналогичен начин в ОИК-Сандански. Активистът на ГЕРБ е сезирал комисията, че член на СИК № 63 – Иван Борисов Самарджиев се опитва да наруши тайната на вота, излизал е извън секцията, причаквал е избиратели, като им давал указания за кого да гласуват.

"Комисията сне обяснения от Самарджиев. Същият по посочените в жалбата нарушения заяви, че не отговарят на истината. Обясни, от председателя на СИК не са му възложени никакви функции и няма достъп нито до печата на СИК, нито до избирателния списък, нито до изборната урна. С оглед противоречивите данни по посочените в жалбата твърдения и липсата на конкретно посочени лица, върху които да е направен опит за въздействие, ОИК- Сандански намира, че  жалбата се явява неоснователна и като такава следва да се остави без уважение", гласи решението.  

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook