ВМРО подозира Кирил Петков в заигравка с македонците

17/11/2021 13:52 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Абсолютно недопустимо е Скопие да казва кой ще е външен министър на България, изригнаха от централата на ВМРО.

"Това дори Москва не си го е позволявала по времето на комунизма. Ние от ВМРО от самото начало на появата на Кирил Петков на политическата сцена сигнализираме, че неговият проект е чужд и целта му е не да подобри живота в България, а да наложи чужди геополитически интереси у нас и на Балканите. Скандалното изказване на Владо Бучковски е доказателство за това",сочат в изявление воеводите.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

Преди дни Макрон начерта пътна карта за стартиране на преговори за членство на РС Македония в ЕС до края на годината, а сега специалният пратеник на правителството на РС Македония за България Владо Бучковски сочи поименно бъдещия външен министър в правителство на Кирил Петков.

Даниел Лорер има изключителни познания и е негов най-близък сътрудник. Той бе в неговия кабинет, когато той бе министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев… Петков каза, че той ще се старае за подобряване на положението на българите в Македония, но е напълно наясно, че променянето на Конституцията не е единственото решение.

С тези думи паднаха всички маски. Първо – става ясно, че преди съставянето на Народно събрание вече има категорична яснота кой ще вземе и осъществи мандата. Второ – очевидна е външната намеса при неговата подредба.

Още вчера стана ясно, че Кирил Петков прави заявка за остра смяна на позицията на България по отношение на членството на Македония в ЕС. Недопустима подмяна на мнението на над 80% от българите. Сигурни сме, че и голяма част от гласоподавателите на „Продължаваме промяната“ не са съгласни българските национални интереси и история да бъдат изтъргувани в името на геополитически игрички.

Това е национално предателство и трябва да е ясно, че се прави подготовка начело на България да застанат чужди лакеи. Ситуацията е сравнима единствено с онези мракобесни 45 години московска хегемония. Години, в които беше направен опит държавата ни да стане република на СССР.

Е, сега явно в ход е проект България да стане американски щат или канадска колония. ВМРО няма да допусне това!

Като първа стъпка настояваме двете кандидатпрезидентски двойки да заявят ясно ще защитават ли рамковата позиция, приета с решение на 44-ото НС. Това ще е важен критерий, по който избирателите на ВМРО ще решат кого да подкрепят.

Настояваме и всички партии, които ще бъдат част от новия парламент, също да изразят своите позиции по темата публично.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook