ВМРО: Великденски бонуси за всички пенсионери и жените в майчинство

04/04/2024 17:18 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Настояваме Великденски надбавки да има за всички пенсионери, за хората с инвалидни пенсии и за майките в майчинство. Всичко друго е сегрегация и евтин предизборен популизъм. Спрете да разделяте българското общество", отправиха апел от ВМРО към Бюджетната комисия в парламента.

"Считаме за напълно необосновано само тази определена група да получи финансова подкрепа за Великден. Майките, които са по майчинство, през втората година получават пари под минималната работна заплата, а пазаруват за децата си от същите магазини със спекулативно високи цени, от които пазаруват и пенсионерите. Хората с увреждания, които получават т.нар. „инвалидни пенсии“, също взимат минимални пари, а са принудени с тях да си заплащат и скъпите лекарства, ако ги намерят в аптеките. Защо за тях няма помощ", питат от патриотичната организация.

"Ситуацията е абсурдна и не е нормално да се предлага подкрепа за една уязвима група, а другите да бъдат оставени на произвола. Ами майките на децата с увреждания? Те нямат ли нужда от помощ да купят лекарствата, даже не повдигаме темата за яйца и агнешко за Великден? Обръщаме внимание и на факта, че за пореден път финансовият министър Асен Василев се е обявил „против“ по принцип, „защото НОИ няма от къде да вземе парите за тези надбавки", сочат в позицията:

"А къде са парите на държавата, г-н Василев? Когато ситуацията е стигнала до задънена улица във всички сектори заради шанаджийското управление на едни пълни аматьори, то има два изхода – или се връщат „усвоените“ пари, дадени не по предназначение на „свои хора“ и се подпомагат уязвимите групи, но не тези от малцинствата с бизнес в сферата, а на истински нуждаещите се, или не се дава нищо на никого, но се излиза с ясен отчет къде са отишли всички буферни средства, които биха могли да бъдат използвани за подобни надбавки. Всичко друго е фалш, сегрегация и евтин предизборен политически ПР, правен през националните медии, отново на гърба на данъкоплатците", коментираха от ВМРО.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook