Водосвет и шампанско на улица "Промишлена"

20/07/2023 13:40 0 Коментирай

Дадоха старт на строителните дейности за изграждане на улица "Промишлена". Пътната артерия ще реши основен проблем, стоящ десетки години пред жителите на Благоевград. Улицата свързва булевард "Димитър Солунски" с кварталите „Еленово" и „Ален мак“. С реализиране на обекта значително ще бъде облекчен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала и част от селата в общината, както и обратният маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени. Срокът за изпълнение на обекта е 150 календарни дни.

Сред предвидените дейности са изграждане на водопровод, канализация, улично осветление, полагане на пътна настилка и бордюри. По време на първата копка бе отслужен водосвет за здраве от отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“.

Церемонията се състоя навръх християнския празник Илинден, точно година след като Министерски съвет, в резултат на мотивирано искане от кмета, отпусна финансов ресурс, който гарантира реализирането на обекта.

"В предизборната си кампания не съм споменавал за ул. ”Промишлена”, защото не исках да давам обещания, които не мога да изпълня. Същевременно, самият аз и в битието ми на жител на общината, и в това на общински съветник, постоянно съм искал и настоявал за нейното изграждане. Всички знаем, че ул.”Промишлена” не е обикновена улица, а е нова улица, която ще промени инфраструктурата на целия град. Освен че ще свърже квартал “Еленово” с квартал “Струмско” и с Промишлената зона, тя ще разтовари ул.”Джеймс Баучер”, където междувременно приключва изграждането на покрития пазар и предстои изграждането на нов църковен храм. Създаването на тази улица ще отвори възможност и за изграждане на голям паркинг на ул.”Александър Стамболийски”, тъй като тя вече няма да е толкова натоварена в частта покрай оградата на казармата", каза кметът Илко Стоянов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook