Впечатляващи суми за дрехи на магистратите

03/03/2023 15:11 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Определиха впечатляващи парични суми за облекло на магистратите, съдебните изпълнители, съдиите по вписванията и членовете на Висшия съдебен съвет.

По 3938 лева за дрехи ще получат те през тази година, реши ВСС. Съдебните служители ще вземат 78% от тази сума или 3085 лева.

Законът за съдебната власт регламентира, че съдиите, прокурорите, следователите, държавните съдебни изпълнители, съдиите по вписванията, членовете на ВСС и инспекторите от Инспектората към ВСС всяка година получават за дрехи по две средномесечни заплати в бюджетната сфера. За служителите е записано, че те получава до две средномесечни заплати в бюджетната сфера.

На 17 февруари е получено писмо от Националния статистически институт, в което уведомява ВСС, че средната заплата на заетите в бюджетната сфера за четвъртото тримесечие на 2022 година е 1969 лева. Представляващият съвета Боян Магдалинчев каза, че след като бъде приет бюджетът за 2023 година, ако има финансова възможност, на служителите ще бъде изплатена разликата до максималната сума за облекло - още по 853 лева, пише leks.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook