Връщат маските на закрито, карантинираха болнично отделение

29/06/2022 17:22 0 Коментирай

По-заразният подвариант на омикрон - BA.5, е кантстатиран в Югозапада. Министерството на здравеопазването обяви, че у нас са установени 7 проби от него - 6 в София и една в Кюстендил. 

Поради повишаване на заболяемостта в последните дни, министерството препоръча хората отново да започнат да спазват основните мерки за предпазване от заразяване. Това все още са препоръки, а не задължителни изисквания. Ето какво призовава ведомството:

· Гражданите с оплаквания и симптоми, характерни за COVID-19 (главоболие, силна отпадналост, болки в гърлото, хрема, кихане, загуба на апетит и др.), следва да се изолират и консултират с лекар.

· При наличие на оплаквания, дори и лека хрема, отложете срещите си с други хора, за да ги предпазите от евентуално заразяване със SARS-CoV-2.

· Силно препоръчително е носенето на защитни маски за лице на закрито и на местата със струпване на много хора – обществен транспорт, търговски центрове, магазини, базари, гари, автобусни спирки.

· Спазвайте дистанция на обществените места, по възможност избягвайте местата, на които се струпват много хора едновременно.

· Мийте ръцете си със сапун и вода, а при невъзможност - използвайте дезинфектант за ръце на спиртна основа, препоръчват от МЗ

Днес под карантина е поставено Детско отделение в пернишката болница. Има заразен педиатър. Взети са проби от лекувани там малки пациенти. Те не са с ковид, информираха от лечебното заведение в Перник.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook