Втори процес срещу дупничанин, преселил се в Благоевград

27/06/2024 14:45 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Започва втори наказателен процес срещу дупничанин, преселил се в Благоевград. Прокуратурата го дава на съд за престъпление по член 210 от НК - измама в големи размери. Преди дни стартира и друг процес срещу Васил Петров - Бахамата. Той също е за измама, но в съучастие със съпругата му Лидия и синът им Димитър.

Ообвиняемият Бахамата се е замогнал от сделка с гръцки гражданин преди около три години. Взел е от управител на фирма, занимаваща се с транспортна дейност 60 000 евро. Предложил на бизнесмена да закупи влекач и гондола за превоз на зърно. Междувременно Васил Петров настоявал да започнат общ бизнес с В. Т., който се съгласил. Съгласно постигната договорка той първоначално дал на обвиняемия 10 000 евро, а впоследствие на няколко пъти 1500 евро, 2000 евро и 8000 евро.

Предаването на парите станало в гр. Благоевград - в офиса на В. Т. и в хотел, за което не били оформени никакви документи. Общият размер на сумата е 23 000 евро.

Срещу нея обвиняемият Петров обещал да започнат общ бизнес и да закупят влекач с гондола, която той щял да достави от Чехия на 03.03.2019 г. Останалата част от сумата за съвместния бизнес следвало да даде обвиняемият.

На уговорената дата обаче транспортното и превозното средство не било доставено и дупничанинът престанал да отговаря на телефонните му обаждания.

С действията си обвиняемият възбудил и поддържал заблуждение у пострадалия В. Т., с което целял да набави за себе си имотна облага.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook