Върнаха в ареста копачи на биткойни

27/08/2020 07:58 0 Коментирай

Отмениха марката на неотклонение "домашен арест" на мъже за кражба на ток за над 2 500 000 лева чрез инсталирани машини за криптовалута.

Илиян С. и Светослав К. са върнати обратно в ареста от магистратите в Окръжен съд-Кюстендил. Аферата бе разкрита преди две седмици. Двамата бяха задържани в помещения в Кюстендил, ползвани като ферма за биткойни.

Магистратите смятат, че на този етап от разследването има достатъчно доказателства, сочещи обосновано предположение за съпричастност на Светослав К. и Илиян С. към деянията, за които са привлечени като обвиняеми.

Присъствието им в помещение на бившия обувен завод „Ильо Войвода“ в Кюстендил не е било случайно, защото достъпа на служители на полицията и ЧЕЗ, първоначално е бил осуетен от обвиняемия Илиян С., който е заключил помещенията с катинар.

"Обвиняемият Светослав К. е бил собственик и управител на фирмата, сключила договор за наем със собственика на помещенията, в които бяха открити множество компютърни конфигурации за добив на криптовалута, две трансформаторни машини за промяна напрежението на електроенергията, както и разкачени кабели за тяхното снабдяване с електроенергия. Той е отключил лично и второто помещение, в което бяха намерени компютърни конфигурации на улица "Оборище", съобщиха от съда.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook