Вътрешният министър инспектира полицейската дирекция в Благоевград

13/02/2023 15:19 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Вътрешният министър Иван Демерджиев  инспектира подчинените си в благоевградската дирекция на МВР.

Той бе посрещнат от директора Георги Кандев и заместниците му. В двора на полицията се събраха началниците на всички управления в региона. Приссътваха и кметовете на населените места, сред които санданският Атанас Стоянов, петричкият Димитър Бръчков, на Белица - Радослав Ревански, а също и управници от по-малки общини в Пиринско.

Демерджиев чу доклада за разкртити и неразкрити престъпления в Пиринско. Начерта планове за провеждането на честни и безпроблемни парламентарни избори. Министърът направи среща с местната власт и представители на прокуратурата.

Обясни какви мерки предприема МВР относно списъка "Магнитски". Предстоят цялостни проверки. Демерджиев не скри, че списъкът с български граждани ще се увеличи.

Иван Демерджиев коментира и македонската тема. "Надявам се, че Северна Македония ще намери сили и средства да обезпечи граничния си контрол по-добре. Предстоят консултации, в които и аз се надявам да участвам, ще им помогнем, доколкото можем, но нуждата в Турция в момента е много по-остра - касае спасяването на човешки животи", заяви силовият министър.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook