Вътрешният министър се ангажира с издирването на Ивана

07/03/2024 20:51 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Вътрешният министър Калин Стоянов пристигна в Кюстендил и на място се запозна с полицейските действия по издирване на 17-годишната Ивана от Дупница. Работата на служителите на реда продължава чрез различни оперативни способи, тъй като от днес издирването на терен бе спряно.

Припомняме, че Ивана изчезна безследно на 22 февруари. Семейството на момичето потърси помощ от служителите на реда за откриването ѝ, а в търсенето бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – полицаи, жандармеристи, пожарникари, както и служители на Горското стопанство, планински спасители. В първите дни активно участваха и доброволци. Усиленото издирване обхвана огромна по площ територия, обстойно бе изследвана всяка информация за евентуалното местонахождение на 17-годишното момиче. 

"Всеки път, когато е имало сигнал, съм разговаряла с директорката на училището. Посещавали сме детски психиатър", каза още Мария. "Не знам откъде се смени профилната снимка във Фейсбук. Има дрехи на Мики Маус, но не знам дали тя го е направила. Правила си е клипчета. Последно някакво момче се изплюло на косата й. Може би и аз като родител не съм взела адекватни мерки. За последно беше изчезнала в Благоевград, но баща й я намери. Нямаше я няколко часа", разказва майката на Ивана - Мария. Тя смята, че се укрива от обида и огорчение.

Министърът в оставка е информиран за продължаващите чрез различни оперативни способи издирвателни действия, които се осъществяват под координацията на щаба в РУ - Дупница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook