Въведоха ковид мерки в Кюстендил и региона

21/07/2022 15:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обявиха временни противоепидемични мерки в област Кюстендил. Заповедта е на Регионалната здравна инспекция в града.

Заседанието е било свикано от губернаторката Катя Димитрова. Мерките са в сила от 22 юли до 22 август.

Вчера в Кюстендилско са регистрирани 32 новозаразени с коронавирус. В областния град са 10, а в Дупница - 18. Трима са дали положителни проби в  Сапарева баня, един в Кочериново. Под карантина са 230 в региона.

За срок от месец са задължителни маските в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализираните институции за предоставяне на социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни, както и в сградите на РЗИ-Кюстендил и РЗОК-Кюстендил. Всички, които не са от едно семейство, когато се намират на обществени места, на които има струпване на хора, е необходимо да спазват физическа дистанция от 1,5 м.

В детските заведения е необходимо да се провежда засилен сутрешен филтър, за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести.Ще се провежда и ежедневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастниза наличие напотребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook