Възрастен пчелар е предизвикал пожар в Лисия

11/08/2024 11:26 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Жители в благоевградското село Лисия разкриха кой е предизвикал пожара в махала "Юручка".

Собственик на пчелни кошери сам е съобщил пред съселяните си, че е направил беля. "Отшъл е да види пчелите, които са точно до нашите, ползва нашата къща. Запалил е така наречената пушалка, подпушват се кошерите с нея, за да не нападат пчелите. След като ги е проверил, е изхвърлил остатъка, който е всъщност угарка от говежди тор и вероятно не е угасил угарката. Обадил се е на съпруга ми, за да му съобщи, че е направил беля. Той много добре знае какво е запалил и как е редно да се загаси. В резултат къщата ни я няма, стотици пчелички изгоряха", написа във фейсбук жена от лисия.

От благоевградското лесничейство обобщиха, че са изпепелени около 40 декара горски площи. Потушен е благодарение на бързата намеса на огнеборци, горски и местни жители. Заради човешка небрежност е и бушувалият вчера пожар край Бобошево. Там са изгорели близо 500 декала земеделски имоти и горски насаждения. Засегната сериозно е и сградата на помпената станция, съобщиха от Общината.

Продължава потушаването на отделни огнища в планината Славянка. Пожарът е овладян, но огнеборци, горски служители и военни и днес ще работят, за да загасят и последните тлеещи огнища.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook