Яне Янев с разкрития за ДАНС

31/05/2021 14:50 0 Коментирай

Лидерът на "Ред, законност, справедливост" и общински съветник в Сандански, остро критикува службите по повод скандала с подслушването. Той направи и разкрития за ДАНС.

"Службите се оказаха най-тежкото раково образувание на посттоталитарния период в България. 30 години едни и същи сценарии, етюди и постановки въвличат цялата държава и изместват фокуса от важните неща. ДАНС и ДАР винаги се употребяват удобно при всяка смяна на властта. ДАНС беше създадена по времето на Станишев, а той сложи удобен председател", обяви Яне Янев.

"Според закона ДАНС е на пряко подчинение на министър-председателя. Аз не съм съгласен с това, защото това е система, която генерира и продуцира скандали. Ако наистина искаме да сме защитени и да има истински контрол, трябва да вървим към единна разузнавателна система. Нужен е единен орган, в който да има квоти на всички власти. Той да упражнява контрола върху службите", каза пред Нова Яне Янев.

Според него, контролните функции на парламента върху ДАНС са сведени до едно "безпредметно говорене от което няма ефект". Парламентът нямал механизъм по който да търси отговорност от Агенцията.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook