Излязоха първи резултати от изследването в Банско

12/04/2020 18:53 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Кризисният щаб в Банско благодари на всички медицински работници, които работят в днешния празничен ден.

"Умоляваме ви да запазите търпение и да проявите дисциплина, за да улесним тяхната работа", призоваха от щаба, ръководен от кмета Иван Кадев. 

"Обръщаме внимание на гражданите да не проявяват самоинициатива, защото ще бъдат връщани. Всички, които желаят да бъдат тествани и не попадат в предварително определените групи, могат да позвънят на обявените телефони на Общинския кризисен щаб – 0885 929 255, както и на 0889 737 399", обявиха правилата пред банскалии и хора от съседни населени места.

В рамките деня са изследвани с бързи тестове около 150 души. Изследването ще продължи и в следващите дни, казаха от щаба и увериха, че има достатъчно тестове за желаещите. Първите, дали кръв, са медици от района на Банско и полицаи.

До момента са ясни резултатите на част от изследваните. При петима са доказани антитела. Четирима са със скорошна инфекция и с положителен резултат, обявиха от РЗИ-Благоевград.

Както вече информирахме, голяма част от бързите тестове пристигнаха в Банско чрез кмета на Белица Радослав Ревански. Те са дарени от депутата Делян Пеевски. Тестовете от държавата се очакват следващите дни.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook