Югозападна болница моли за помощ пенсионирани медици

04/11/2020 19:10 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Екипът на Югозападна болница излезе с призив към всички медици, които вече не упражняват професията или работят в доболничната помощ, да се включат като доброволци.

В лечебното заведение, обслужващо пациентите от Петрич и Сандански, призовават медиците да помогнат в овладяването на ситуацията с коронавируса, която е изключително трудна и напрегната за болницата.

Обръщението е към всички медицински лица от общините Кресна, Струмяни, Сандански и Петрич, които обслужват Югозападна болница. Изтъква се, че всеки лекар, фелдшер, медицинска сестра могат да окажат подкрепа на своите колеги от болничната помощ, да участват в критичния момент, срещу възмездяване на труда им.

"Работещите в отделенията медицински екипи увеличиха значително своите дежурства, за да гарантират оздравяването на хоспитализираните пациенти. Всеки труд ще се заплати", съобщават от болницата.

"В тази ситуация всеки медицински специалист е крайно необходим със своите компетенции, опит и знания с цел запазване живота на хората. Нека всички бъдем солидарни! Да подходим с отговорност и подкрепа за медиците! Животът на всеки един от нас е важен, нека си помогнем, нека бъдем Човеци", апелират от Югозападна болница.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook