Югозападни и гръцки ловци на събор в Пирин

08/07/2024 21:13 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Над 2000 ловци и риболовци се включиха в традиционния събор в местността "Попови ливади" в Пирин. Сред тях бяха членове на ловните сдружения в Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Разлог и Благоевград. Към тях се присъединиха и авджии от Солун, Драма, Неврокопи и Доксато.

Символични домакини бяха ловците от Гоце Делчев и Петрич, които тази година честват 110-годишен юбилей от организираното ловно движение в района. Празникът премина под наслова "За всеки от нас е гордост и чест да бъде ловец и риболовец”. Гости на събора бяха представители на областната администрация в Благоевград, кметове на общини от Югозападна България, директори и служители на регионални служби на МВР, на горски стопанства и много граждани.

Владиката Серафим благослови съборяните и извърши тържествен водосвет на ловните знамена от четирите сдружения. „Нека пазим и закриляме създадено от бога дивечово богатство, красивата българска природа и духът на другарство и приемственост на ловните традиции", каза той.

Съборът беше открит с приветствие от председателя на националното ловно-рибарско сдружение Васил Василев. Дядо Серафим бе изненадан от връчените му почетни плакети от инж. Василев и участващите в събора ловни сдружения за сътрудничеството, благословията и духовната заръка за партньорство, другарство и здраве за ловците.

Председателя на ловната организация в Северна Гърция Франгидис топло приветства гостите на събора от името на 40-хилядната ловна гръцка организация за ползотворното партньорство и сътрудничество в съвместни проекти по различни аспекти на ловната политика и дело. В знак на благодарност за доброто сътрудничества между двете национални ловни организации той подари на Василев статуетка на древногръцката богина на лова Артемида и значка на ловната организация.

Почетни плакети получиха кметове от региона за доброто взаимодействие с ловните организации и ловеца Атанас Узунов за спечелен приз в Полша на състезание за ловни кучета, работещи на стойка, предаде slrb.bg.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook