Югозападни кметове с ултиматум за тунел "Железница"

03/09/2022 10:23 0 Коментирай

Кметове на няколко общини в Пиринско излязха с официална позиция относно новия тунел "Железница" на автомагистралата.

Освен пред медиите становището им е изпратено до служебния премиер Гълъб Донев, до ресорния министър Иван Шишков и АПИ.

Градоначалниците на Симитли, Кресна, Сандански, Петрич, Благоевград и още няколко общини, са категорични, че тунелът трябва да се пусне в експлоатация. Желанието им е провокирано от факта, че съоръжението е готово и няма пречка да се преминава поне в посока Гърция.

„Като кметове на общини, пряко свързани с тази транспортна връзка, сме категорични, че по този начин ще се гарантират по-безопасни условия за пътуващите, защото ще бъде елиминирано напрежението сред водачи и пътници от образуването на колони, които са резултат от интензивния трафик на движението. Въвеждането на временна организация на движение по новоизградената отсечка на АМ „Струма“, каквото е предложението на МРРБ, цели именно решаването на проблемите, произтичащи от видимо изчерпаната пропускливост на съществуващата пътна инфраструктура. Това е основният ни извод, основаващ се на директните ни наблюдения и участие в автомобилния поток на една от най-натоварените пътни артерии в страната. Отчитането на факта, че говорим за най-използвания транспортен коридор в тази част на страната за международен превоз на товари, потвърждава неотложността от своевременно взимане на отговорно решение, каквото вече се предлага след инспекция на място и анализи. Друга алтернатива няма", сочат в писмото кметовете Димитър Бръчков, Атанас Стоянов, Емил Илиев, Николай Георгиев, Апостол Апостолов.

"Инвестициите в модерни, удобни и безопасни пътища се правят за защита на човешкия живот и подкрепа на икономическото развитие на регионите, поради което усилията на всички трябва да бъдат насочени към максимално ускорено пускане на изградените съоръжения, както и към цялостното завършване на АМ „Струма“, заявиха градоначалниците.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook