Югозападни ловци с нов шеф

02/06/2024 16:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Ловно-рибарско сдружение "Синаница" избра свой председател.

Това стана на проведено общо събрание на ловците в Кресна. 58 делегати на петте съставни дружинки в общината избраха Стоян Йоргов.

От 2005 година той беше начело на ловната дружинка в село Горна Брезница, а също и кмет. Работил е като специалист в “Енергоремонт”, директор на БКС – Кресна, притежава фирма в строително-монтажни дейности. Гост на събранието бeше експертът от Националната организация Хари Иргев.

Като положителна оценка беше посочено, че дружинките в Кресненско ангажирано и всеотдайно изпълняват ловностопанските мероприятия с инициативи за стабилизиране и увеличаване на дивечовите запаси. Все още са тревожни фактите за броя на дивите свине, отчетени на пролетната таксация, и задържане и известно стабилизиране на запасите от сърна и заек. В дебата по отчета за дейността на сдружението и на контролния съвет по приходно-разходната част бяха посочени виждания за по-ефективно и рационално разходване на средствата, които остават на разположение на дружеството в съответствие с броя на разрешителните бележки за ловуване. Членският внос за 2025 година остава без промяна. Ловно сдружение “Синаница” е регистрирано през 2001 година е е едно от най-малките в региона.

Ловищата на дружинките са разположени в подножията на Северозападен Пирин и Малешевска планина с обща площ от 20500 хектара територии на ДГС-Кресна, съобщи slrb.bg.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook