ЮЗДП- Благоевград разкри сеч в букова гора

12/10/2020 15:25 0 Коментирай

Задържан е бракониер, изсичащ вековна букова гора, съобщиха от ЮЗДП-Благоевград.

По време на акция на горските на местопрестъплението е спипан животновъд. Конфискувани са микробус "Форд" и джип "Нисан", с които Л. Б. превозвал добитите трупи. Престъплението е извършено край село Плана, в района на ДГС-Самоков.

В джипа и микробуса, които са с кюстендилска регистрация, са открити букови дърва без контролна горска марка и без превозен билет. Дървесината е отсечена от единствената вековна букова гора в района в защитена местност „Юруковото”.

При акцията по време на незаконната сеч са установени двама мъже, единият от които е задържан, а вторият успял да избяга.

Животновъдът Л. Б. е добре известен на горските служби, но до момента не е бил хващан на място. Дървесината и превозните средства са конфискувани в базата за съхранение на „ДГС Самоков”. За случая са уведомени компетентните органи.

ЮЗДП призовава гражданите да не закупуват дърва без необходимите документи, предлагани от съмнителни лица. По този начин всеки би допринесъл за опазване на горите от незаконни посегателства.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook