Забраниха автомобилен и автобусен трафик по благоевградска улица

07/09/2024 11:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Въведоха реорганизация на автомобилния и автобусния трафик в Благоевград. В сила е от 8 септември до 13 септември включително.

Ограниченията са във връзка с асфалтиране на улица "Джеймс Баучер". Мерките засягат и паркирането в района.

Утре вечер от 21.00 часа  се забранява спирането и паркирането по западното платно на улицата - в участъка от кръговото при Професионална гимназия по строителство, до "Даме Груев". На 9 септември от 6.00 часа в същия участък ще бъде затворено за движение частично и кръговото кръстовище, като ще бъде забранен достъпът до него от булевард „Васил Левски“.

Движещите се към центъра автомобили ще бъдат отклонявани по ул. „Крушево“, а идващите от ул. „Владо Черноземски“ и ул. „Христо Татарчев“ няма да могат да извършват пълно кръгово движение и ще могат да продължат само в югозападна посока по бул. „Васил Левски“.

От 6.00 часа на 10 септември до 20.00 часа на 13 септември, улица „Джеймс Баучер“ ще бъде затворена изцяло за движение, спиране и паркиране в участъка от кръговото при ПГСАГ до ул. "Даме Груев". Няма да е възможен и достъп до междублоковите пространства вътрешните дворове, паркингите и гаражите по улицата. В този период ще бъде частично затворено и кръговото кръстовище, като то ще бъде недостъпно за идващите от бул. Васил Левски, както за и за идващи и влизащи от ул. „Джеймс Баучер“.

От Община - Благоевград предупредиха живеещите в района да изкарат автомобилите си от гаражите и дворовете на "Джеймс Баучер" и да не паркират там до приключване на строително-ремонтните дейности.

Автомобилите ще се движат по обходни маршрути през ул. „Крушево“, ул. „Даме Груев“, ул. „Крали Марко“. Автобусните линии ще преминават по обходен маршрут, както следва:

- Линия №1: От Базата, покрай спирки "Стари гробища" на бул. „Св. Д. Солунски“, Автогара. В двете посоки ще се пропускат спирки: "Джеймс Баучер", ПГСАГ „Васил Левски, ОТП (търговията

- Линия №3: В посока Базата - Покровник по маршрута. В обратна посока Покровник - Базата няма да се минава през търговията и полицията.

- Линия № 7: От Базата към ул. „Ал. Стамболийски“, Общината и Джамията. В двете посоки няма да обслужва спирки: ул. „Джеймс Баучер“, полицията.

- Линия № 12: В посока Грамада - ул. „К. и Н. Хайдукови ще се пропускат спирки: ул. „Дж. Баучер“ I РУ, „Чайките“, Общината.В посока ул. „К. и Н. Хайдукови“ - Грамада ще се пропускат спирките: при ул. „Дж. Баучер“, „Ал. Стамболийски“.

За добрата организация на движение ще бъдат поставени необходимите пътни знаци. При лоши метеорологични условия и забавяне на пътностроителните дейности е възможно периодът ограниченията да бъде удължен.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook