Задължителни етикети на храните и в заведенията
Търговци и собствениците на заведения негодуват заради поредното задължение в условията на криза. От тях се изисква неопакованите храни да се предлагат задължително с етикет, който да съдържа информация за продуктите със срок на годност, за съставките и алергените.
Съгласно европейска директива, която влиза в сила след месец, етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин.
От браншовата организация коментират, че подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска.
Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи.
Коментари