Задържаха служител в МВР и роми за побой на униформен

27/12/2021 09:45 0 Коментирай

В ареста на полицията са задържани 48-годишен и негов съучастник на 21 години. Те са удряли полицейски служител по главата с твърд предмет.

Както подробно информирахме, в ромската "Гиздова махала" пострада униформен от управлението в Дупница. Полицаите отишли в квартала по сигнал за масов бой, в който участвали 40 души от враждуващи ромски фамилии. Сблъсъкът бил на ул. „Отец Полихроний“ в града. Те не се подчинили на устните разпореждания за преустановяване на побоя. Възпроизведени са предупредителни изстрели, по време на инцидента е пострадал полицай. Настанен е в дупнишката болница с комоцио, съобщиха от полицейския пресцентър.

Бой и стрелба са станали в кюстендилското село Соволяно. Сбили се местни жители и мъж, гостувал в съседна къща. Оказало се, че е високопоставен лужител в МВР. Явно подпийнал, извадил  законен пистолет и стрелял няколко пъти по входната врата на имота им със стоп патрони.

Пристигналият на местопроизшествието полицейски екип е задържал стрелеца с пагони. По случая е образувано следствено дело,уведомен е дежурен прокурор. Директорът на ОДМВР е разпоредил дисциплинарна проверка.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook