Задържане под стража за свирепия Илия

05/10/2021 15:24 0 Коментирай

Окръжен съд-Благоевград решава да остави в ареста за постоянно Илия Априлов, който уби с тесла родителите си и запали дома им.

Заседанието е по искане на прокуратурата за постановяване на мярка "задържане под стража". Започна в 15.30 часа. Преди това му назначиха служебен адвокат.

Илия, който е студент по информатика, е обвинен в двойно убийство и кражба на чужд автомобил, с който катастрофирал в Кресненското дефиле, няколко часа след кървавото престъпление в семейното жилище в квартал "Ален мак". 

Престъплението е извършено с особена жестокост, уточниха от прокуратурата. Илия е отнел живота първо на майка си Бистра. Опръскал с кръв стаята след множество удари с тесла по главата. След това по същия начин умъртвил и баща си Васил, който лежал в леглото, покосен от инсулт. Покрил труповете с одеяло и ги запалил. След това изчезнал с краден микробус в посока Марикостиново, където живее баба му. 

Първоначално Илиян направил пълни самопризнания, но след като го привлекли като обвиняем, се отрекъл от казаното. Няма данни, че Илия е имал психически проблеми, въпросът за мотива на престъплението предстои да бъде изследван в хода на производството.

Припомняме, кървавото престъпление бе извършено вчера в жилището на Априлови. При потушаване на запаления от Илия пожар, огнеборците открили труповете, но забелязали веднага нараняванията по главите им.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook