Заека от Благоевград задържан с кокаин и пари

25/11/2021 15:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Криминалисти от Първо управление на МВР в Благоевград са арестували криминално проявения Димитър Зашев, популярен като Заека.

Той бил изведен с белезници от дома му на улица "Шар планина". Живеещи в квартал "Освобождение" в града станали очевидци на задържането му. Преди това по оперативен сигнал полицаите обискирали жилището му. Имало солидно количество от скъпия наркотик и голяма парична сума.

Зашев е в ареста за денонощие. Очаква се прокуратурата да удължи престоя му там.

Заека е един от емблематичните дилъри в Благоевград. Пласира предимно кокаин. Той излезе от затвора през 2014 година, и само след седмица отново пападна в ареста. Спипаха го с кокаин, продаден на благоевградчанина Ил. Митов. Тогава полицаите задържаха Митов и приятелката му Светлана.

През 2019 година съдът в Благоевград оправда Заека по дело за шофиране след употреба на наркотици. Месеци преди това бе спрян за проверка на улицата до Първо полицейско управление зад волана на автомобила си "Рено Клио".

Странно е, в съда бе представена експертиза, която сочеше, че в кръвта му не съдържат наркотични вещества. В урината обаче бе установено наличие на кокаин. На делото Зашев не се призна за виновев. Заека твърдеше, че пробата му за урина може да е подменена от разследващата полицайка, която била приятелка на бившата му съпруга.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook