Захапаха кмета на Благоевград за "легнал полицай" пред дома му

30/10/2020 17:19 2 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Съоръжение - тип легнал полицай, е монтирано пред дома на благоевградския кмет Румен Томов. Законно ли или не, пита Росен Георгив, бившият управник на близкото до града село Дъбрава. Той ще депозира жалба.

Георгиев публикува и актуална снимка в социалната мрежа. За минути десетки благоевградчани се включиха в с гневни коментари за съоръжението на стръмната и изпълнена със завои улица, на която е къщата на градоначалника Томов.

"Това съоръжение за ограничаване на скоростта - тип "легнал полицай" не е монтирано пред училище, нито пред детска градина, нито на дълга и натоварена улица с много пешеходни пътеки. От два дни се кипри гордо пред къщата на Румен Томов, който за зла участ изпълнява длъжността кмет на Благоевград, в квартал "Баларбаши". Вие преценете, каква е нуждата да се харчат общински пари на улица от 100 метра без пешеходни пътеки, без тротоари, без учреждения, с голяма денивелация, което прави спирането и тръгването в зимни условия трудно", коментира Росен Георгиев, който миналото лято бе обявен за Супермен от фондация "Америка за България".

"Фактически, ние плащаме едни пари, за да повишим егото на Румбата и неговия комшия - Нинджата. Ние ще пийнем по една студена вода, а комшиите по една малка ракийка - наздраве", иронизира ги Георгиев. Под Нинджата Георгиев визира тото милионера и настоящ стротителен предприемач Николай Динков.

"Подадох жалба, тъй като съм лично потърпевш и ще попитам дали въпросното съоръжение е монтирано след обсъждане в Комисията по безопасност на движението. Ще изчакам отговора на администрацията и ще реша какви действия да предприема. Ако е негативен ще използвам възможността за протест, който ще се състои в преминаване през съоръжението с включен клаксон. Мога да го правя три години без да се съобразявам с часовия диапазон", закани се Росен Георгиев и прикани недоволните да последват примера му.

"Всеки гледа да си оправи своето, а не виждат колко улици има за оправяне - например улицата за село Делвино, на която няма тротоари дори, а всекидневно минават майки с деца и бебешки колички. Само се перат пари и се замазват очите на хората", коментира благоевградчанката Маргарита Христова.

"Не съм съгласен,че съоръжението е ненужно, аз имам жилище там и когато спирам даже и за малко пресичам със страх, защото има едни джигити с номера КН които карат като на рали", изтъкна полицейският служител Васил Медаров.

"Абе в тоя град петел пее. Не може на заместника да асфалтира цяла улица, а на него една пътечка да не си сложи", възмути се художникът Живко Янев.

"Да поставиш точно това, разбиващо ходовата част на автомобила, съоръжение пред къщата си, която е разположена на стръмна улица, е абсолютно вредно по отношение на всички преминаващи от там. Покрай пътя към селата има десетки къщи и ако всеки си сложи по едно подобно съоръжание пред неговата - какво ще се случи ... Поставилият този абсурд изобщо не се съобразява с обществените потребности, дори напротив - явно се счита за специален. Хубавото е, че такива абсурди са временни", коментира във Фейсбук Георги Михайлов от Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Хаха -
    Бил той строителен предприемач хаха дааа този заспал полицай му е втория в живота голям строителен обект
  2. Гражданин -
    Томов отиди си бе човек не усещаш ли че хората вече те мразят

Социално

новини благоевград facebook