Залесяват 1700 фиданки в новия петрички парк

18/03/2021 11:46 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

За втора поредна година Петрич се включва в инициативата по залесяване на нови дървесни видове. Заявени са 1700 фиданки - липа, червен дъб, бяла акация, зимен дъб, конскикестен, планински ясен, смърч, дива череша, бреза, бял бор, джанка.

След като бъдат получени в Петрич - до 7 април, от общинското ръководство ще обявят точната дата за раздаване на фиданки.

Вероятното място ще бъде новият Градски парк. Датата и часа на акцията ще бъдат съобразени така, че да са максимално удобни за жителите, за да се включат всички желаещи. В случай, че останат нераздадени фиданки, същите ще бъдат предоставени на училищата и детските градини в цялата община.

Припомняме, че в началото на миналата година на децата в община Петрич бяха раздадени близо 2000 комплекта с разсад за засаждане на млади фиданки.

Кампанията „Засаждаме Бъдеще“ има за цел да засажда нови дървета и гори в България. Поради големия брой заявители от цялата страна, от инициативния комитет е поискано съдействие от общинските администрации, така че дърветата да достигнат до повече хора. Общо 14 вида дървета са осигурили инициаторите.

По информация на организацията ГОРАТА.БГ, отбелязваме, че това предложение се отнася за фиданки оптимални за лесопарково и горско залесяване, повечето са с вид, размер и сертификация, съгласно действащото законодателство, уточниха от Община-Петрич.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook