Заловиха трима с над 100 килограма хероин

25/05/2020 15:58 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Арестуваха трима с хероин за 9 000 000 лева на границата.

100 килограма и 440 грама е нелегалната пратка, съобщиха от Агенция "Митници".

В нощните часове на ГКПП-Капитан Андреево, на влизане от Турция в България граничните полицаи извършили щателна проверка на ТИР с ремарке.

Камионът управлявал 33-годишен от Босна и Херцеговина. При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП – Капитан Андреево установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.

В резултат на бързите действия на митническите и полицейските органи е било установено още, че съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина – Д. Д. и В. Г. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на ГКПП – Капитан Андреево, но в него на са открити наркотични вещества.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook