Замесиха Бербатов в лекарствена измама

15/05/2024 15:03 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Футболната звезда от Благоевград Димитър Бербатов е вкаран в скандал с фалшиви лекарства. В социалните мрежи се разпространява клип, в който Бербатов казва, че е имал заболяването и открил чудодеен начин за лечение.

Гласът му напълно наподобява неговия и вероятно е създаден от изкуствен интелект, обясняват експерти по киберсигурност. За видеото са използвани кадри от истинско интервю на екснападателя на „Манчестър Юнайтед“, където коментира съвсем различни теми.

„Малко хора знаят, че през целия си живот съм страдал от диабет втори тип. Ограничих се до диети, чувствах постоянна слабост и зрението ми се влошаваше всяка година. Предполагах, че болестта скоро ще ми отнеме живота. Инсулинът само влоши страданието ми и не помогна в борбата с болестта. Не можех да живея пълноценно от това, бях в постоянно търсене на средство, което ще ме избави от страданието. В резултат на това успях да намеря наистина работещ метод за лечение на диабет“, казва фалшивият Бербатов в клипа, като паралелно вървят субтитри, в които се открояват правописни и граматически грешки.

Лъжливото интервю продължава с думите: „Резултатите са невероятни. Буквално за 7 дни това лекарство ми помогна да нормализирам нивата на кръвната захар. В един момент почти спрях да виждам и мислех, че ще ослепея, но след приемането на това лекарство зрението ми постепенно започна да се възстановява. Всичко благодарение на най-добрите учени и лекари, които за много кратко време откриха този естествено метод за лечение на диабет“.

bgdnes.bg.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook