Започнаха совалки за предстоящите избори

27/07/2022 16:34 0 Коментирай

"Демократична България" ще участва в изборите за нов парламент. Съпредседателите ще отправят покана към "Продължаваме промяната" за съвместни листи.

ДБ с опита да застане на страната на отговорността и здравия разум и с този капитал ще се явим на избори. Това е логично при много голямото електорално припокриване, което има при нас. Ако все пак мислим за хората, които трябва да представляваме, сме длъжни да им осигурим възможност да не се делят. Да, ще направим такова предложение", каза Христо Иванов. Той смята като проява на тежка неадекватност и безотговорност възможността за съставяне на правителство в рамките на настоящото Народно събрание.

Междувременно върщането на мандата бе коментиран и от лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Направих всичко по силите си. Оттук нататък отговорността е на президента”. Това написа тя във Facebook.

„Днес, след като обявихме, че утре връщаме мандата неизпълнен, ми се обадиха разтревожени десетки асоциации на средни и малки предприятия, работодателски организации, домоуправители, граждани. Твърдението на всички е, че хаосът с цените на енергоносителите, който се задава и липсата на решения на КЕВР, ще бъдат фатални за икономиката и семействата. Настояват за спешни решения на правителството в оставка и на Народното събрание. Искам да им кажа: направих всичко по силите си, за да помогна. Предложих открити и честни преговори за правителство, което да даде сигурност и спокойствие. Атакуваха ме, че имитирам, за да остана министър”, публикува Нинова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook