Заработи нов пазар в Благоевград

28/08/2023 15:03 0 Коментирай

Прерязаха символично лентата на кооперативен пазар в Благоевград. Тържището е под настоящото и бе изградено с 1 400 00 лева.

Към момента са поставени 80 нови маси. Предстои да има още поне 20, стана ясно по време на церемонията. Отлсужен бе водосвет за здраве и благополучие. Слова произнесоха кметът Илко Стоянов и управителят на Общинското дружество "Пазари" Юлиян Иванов.

Изградена е масивна покривна конструкция, която е дълга 56 метра. Земната настилка също е нова. „Минаваме през много тежки времена и всички го усещаме, затова се радвам, че днес сме заедно, хората, които работеха, хората, които ще работят занапред и всички вие жители и гости на града. Щастлив съм, че откриваме покрития пазар, символ на Благоевград. Той ще ни даде възможност не само да черпим храна, но и да общуваме помежду си. Това беше и голямата идея - пространството да се превърне в нещо повече от съоръжение, в едно място, където нашите съграждани и гости ще разговарят, ще пазаруват от търговците и така ще поддържаме най-важното нещо - човешките взаимоотношения", изтъкна градоначалникът Стоянов.

Специално за откриването днес бяха подредени и маси със здравословни продукти, местно производство. Освен място за търговска дейност новоизграденият покрит пазар ще бъде и място за културни прояви – модел, успешно работещ е много европейски центрове. Покритият пазар е реализиран с пари от Капиталовата програма на Общината.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook