Засилен контрол заради коронавируса в Благоевград и региона

10/07/2020 09:25 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Разпоредиха засилен контрол по граничните райони в Благоевградска област. Засилва се контролът по спазване на епидемичните мерки, съобщиха от Областния опративен щаб в Благоевград.

По време на заседание, свикано от губернатора Бисер Михайлов, е направен детайлен анализ на обстановката в болничните заведения в областта. Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград ще започне по-чести проверки на хранителните вериги във връзка с това дали се спазват противоепидемичните мерки, стана ясно по време на заседанието. В проверките ще участват и полицейски служители.

Всички вътрешни отделения в болниците в Благоевград, Гоце Делчев, Разлог, Петрич и Сандански, имат готовност да приемат пациенти с Ковид-19. Заразени ще лекуват и в частната болница "Пулс" в областния център.

Поради повишения брой нови случаи на инфектирани в област Благоевград, беше взето решение Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Благоевград да започне прием на пациенти с Ковид-19, като за целта в рамките на следващите няколко дни ще бъдат предприети необходимите мерки за привеждането на болничното заведение в готовност за прием на пациенти с коронавирусна инфекция.

По отношение на изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването и с оглед ограничаване разпространението на коронавирус инфекцията на територията на областта, Областният оперативен щаб взе решение да бъде отложено провеждането на храмов празник в село Делвино и освещаването на църквата „Света Неделя“, планирано за 11 юли.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook