Затвор грози благоевградски рецидивист

13/05/2022 16:17 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Рецидивист е предаден на съд за измами. Прокуратурата в го обвини за тежко умишлено престъпление. 43-годишният вече е лежал в затвора.

Ц. К. е измамил жители на Благоевград. На улица "Стоимен Календерски" въвел в заблуждение възрастно семейство.

Представил се на стопаните като Боби от Перник и заявил, че е приятел на сина им. Поискал от тях 40 лева, за да зареди гориво за колата. Обяснил, че майка му е в болница в Сандански и обещал същия ден да върне парите. Заблудени от тези обстоятелства, те му помогнали с исканата от него сума. Разбрали, че били измамени, след като непознатият мъж не се появил и не им върнал парите.

Същия ден Ц. К. спрял жена на ул. „Струмица“ в Благоевград. Заявил й, че е приятел на сина й, който живее в Италия. Помолил от нея 176 лева, необходими за изписване на майка му от болница, като уверил, че ще ги върне след няколко часа. Тя веднага отишла до близкия банкомат, изтеглила пари и му дала 180 лева. Обвиняемият не се издължил на жената, която откликнала на молбата му за помощ.

Пострадалите от деянията на благоевградчанина сигнализирали органите на реда за причинените им имотни вреди чрез въвеждане в заблуждение. В хода на разследването извършителят е бил установен.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook