Затягат обществения ред в Банско

09/04/2024 17:15 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Директорът на областната полиция в Благоевград Даниел Димитров събра полицаи, кметове, планински спасители, хотелиери и училищни ръководители в Банско.

Началникът на местното управление на МВР Кирил Стоянов представи отчет за криминогенната обстановка в зимния курорт и останалите населени места.

Пълно съдействие оказа кметът на Банско Стойчо Баненски. Затяга се обществения ред във връзка с предстоящия летен сезон. Участниците в нея дискутираха специфичните задачи за осигуряване на обществения ред и сигурността през ваканционните за учениците месеци и активния туристически сезон, както и безопасността на движението по пътищата и регулацията на трафика в града и планината.
Предвид ранното затопляне и недостатъчните валежи, специално внимание бе отделено на превенцията на опасността от пожари в селскостопанските землища, в горите и на територията на НП“Пирин“.

Акцент в срещата беше темата за осигуряването на условия за отглеждане и възпитание на децата в здрава и спокойна среда в семейството, училището и на улицата. Единно беше мнението, че за това са необходими общи и непрекъснати усилия на всички институции и граждани. Това се отнася и за  домашното насилие, към което в обществото трябва да се възпита нетърпимост и активно отношение за противодействие.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook