Завишават санкциите за неправилно паркиране в Банско

04/12/2020 08:44 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Съветниците в Банско решават за въвеждане на допълнителни такси и санкции за нарушителите в Синята зона.

Предложението е на кметския екип в града. Завишава се санкцията  за принудително задържани със скоба автомобили, които след края на определения в наредбата часови диапазон, са принудително преместени в специализиран паркинг.

Освен глобата по общия ред ще се дължи и такса в размер на 50 лева, което представлява разноски по принудителното преместване, както и 2 лева на час във вид на такса за отговорно пазене в специализирания паркинг. На принудително отстраняване подлежат и всички паркирали в нарушение автомобили и заплащат същите такси.

Живеещите на улиците в района на синя зона имат право на локално паркиране. Безплатно паркират екологични коли и автомобилите на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Собствениците на такива превозни средства е необходимо да имат стикер от община Банско или друг документ, издаден от надлежен орган и доказващ вида на превозното средство. Предлага се право на безплатно паркиране в зоните за платено паркиране да имат и автомобилите със специален режим, а именно полиция, пожарна и Спешна медицинска помощ при изпълнение на служебните им задължения. За тях не се предвижда издаване на стикер или друг документ.

Според промените в това число спадат всички, които имат постоянен или настоящ адрес в имот, попадащ в зоните за платено паркиране. Така от него ще могат да се възползват и работещите в Банско, които са с настоящ адрес в града, както и ползвателите на служебни автомобили. И досега живущите в зоните с обособено платено паркиране имаха право на локално паркиране, но при малко по-различни условия.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook