Зелените сами на предстоящите избори

15/04/2024 17:52 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

"Зелено движение" излезе с решение за предстоящите избори на 9 юни. От формацията обявиха, че ще участват самостоятелно на двата вота - за ЕП и НС. Категорични са, че напускат коалицията с ПП-ДБ, казаха съпредседателинет Тома Белев и Даниела Божинова.

"Настоящият формат се доказа като недостатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи. Гласуването на Националния съвет бе предшествано от широко допитване до членовете на партията, което също показа подкрепа за явяването извън ПП-ДБ. Решението на партията е за самостоятелно явяване или в друг коалиционен формат. "Зелено движение" традиционно привлича широко участие на граждански активисти в листите си", сочат в позиция пред медиите.

"Волята, идеите и усилията за реформите, от които болезнено се нуждае обществото и икономиката на България, загубиха темпо. Направените компромиси не доведоха до значително подобряване на качеството на живот на гражданите или реализиране на обещаните промени и предизвикаха отлив на доверие към настоящата коалиция", коментират Зелените и подчертават, че в бъдеще предстоят още много усилия в общите ни каузи за повече демокрация, модернизация на икономиката и справедливост.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook