Жалби за агитация и спрели машини в РИК-Благоевград

04/04/2021 12:40 0 Коментирай

Членовете на РИК-Благоевград изясняват сигнал за незаконна агитация. Жалбата е постъпила от централата на водеща партия.

Изборното нарушение според сигнала е в санданското село Дебрене. Кметът Ивайло Мицев е агитирал за политическа формация, която е в досегашното управление. Според жалбата кметът извършва превоз на жителите от селата Лески, Бождово, Дебрене, Голям Цалим и Малък Цалим с автомобила си и в превозното средство раздава агитационни материали.

„Дейността му може да бъде характеризирана и като притискане и заплашване на избирателите, защото устно е забранил на хората да отиват сами до урните, а само с неговия превоз. С последното очевидно се опитва да се упражни контрол върху свободното право на избор”, се казва още в сигнала.

Няколко машини в Благоевградско не работят, съобщиха от РИК в областия център. Веднага са повикали техници, но не успели да се справят с техниката за гласуване. Проблеми с машините са констатирани преди вота. Доставчиците не са монтирали всичките, а са оставили части, които е трабвало да сглобяват членовете на секционните комисии.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook