Жандармеристи на АМ "Струма", край Благоевград и Петрич

05/01/2020 12:33 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Очаква се натоварен трафик по АМ "Струма", главен път Е-79 и тапи в посока Благоевград.

От "Пътна полиция" са базирали допълнителни екипи, които да регулират движението по натоварените участъци, да следят за превишена скорост и да предотвратяват задръствания на леки и тежкотоварни автомобили.

От МВР призовават шофьорите да се движат толерантно и търпеливо, да се въздържат от неразумно изпреварване по пътищата. Силите на жандармерията са ангажирани да помагат на ''Пътна полиция'' в грижата за обезпечаването на обществения ред в крайпътните заведения и паркинги.

Засилен е контролът около Петрич. В района на ГКПП-Кулата са спрени десетки тежкотоварни камиони, които имат забрана за преминаване в Гърция, която е в сила от 6.00 часа тази сутрин.

Междувременно от АПИ информираха, че се очаква понижение на температурите, силен северен вятър, а на места ще превалява, предимно слаб сняг, като с това се увеличават и предпоставките за поледици. В тази връзка от пътната агенция предупреждават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия и да не предприемат рискови изпреварвания и маневри.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за почистване и обработване на републиканските пътища.

За повишаване безопасността на движение е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook