Жив ли е Янек Миланов?

09/08/2020 13:48 0 Коментирай

Девети ден няма и следа от обявения за издирване Янек Миланов. За изчезването му на 31 юли съобщиха първоначално негови приятели.

Според близките на Янек в Дупница, той е бил подлаган на заплахи от страна на Васил Капланов-Каплата, приближен на Братя Галеви.

43-годишният Янек Миланов от години живее в чужбина, скоро се е прибрал в Дупница, като споделил на близки, че има конфликт с Каплата, а автомобилът му станал обект на посегателства – бронята била издраскана, а гумите били нарязани. Негови съседи от блок 45 в дупнишкия квартал "Бистрица" казват, че  Янек е бил душата на компанията. От дълги години живее и работи във Франция. Идвал си всяко лято. Преди да изчезне докарал нови мебели за жилището. Брат му живее в Англия. Хората в квартала смятат, че полицията не го издирва, а само симулира дейност.

"Янек изчезнал от паркинга пред блока. Полицията не го издирва, а само симулира. Не са потърсили никого от съседите, нищо не са ни питали. Извършили са обиск в апартамента му, иззели са видеокамерата от терасата. Тарашили са и колата му, която е на паркинга. Щом досега не го откриха, едва ли ще го открият. Убит е някъде и заровен. Няма и да го намерят", коментираха съседи пред Флагман. "Убиецът или поръчителят няма да се разбере кои са, въпреки че се спряга името на наш съкварталец. На 2 август, е извършен обиск в апартамента на бившия гард на Братя Галеви – Васил Капланов-Каплата, който живее в жк “Бистрица” в съседен блок с изчезналия Миланов.

Криминалисти са иззели записите от видеокамери на общината на всички изходи на Дупница. Извършват преглед и на видеокамери в с. Крайници, там бащата на Васил Капланов има наследствена къща, в нея също е извършен обиск. В петък срещу събота Янек Миланов е изчезнал. В събота негови приятели са подали сигнал в РУ – Дупница, че той е отвлечен, тъй като го търсили многократно по телефона и той бил изключен, а апартаментът му е заключен. Преди да изчезне, Янек уведомил близките си, че отива на среща с Васил Капланов-Каплата и повече никой не го е виждал. Янек подавал непрекъснато сигнали за проблеми и непрекъснати посегателства върху дома му и колата му с опит сплашване и следи от стрелба по апартамента му.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook