Змии пълзят навсякъде в Благоевград

18/06/2023 12:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Влечуги пълзят дори в централната част на Благоевград. От Общината обясниха, че това се дължи на дъждовете. Обещават да пръскат с репелент, който не убива , а само отблъсква змиите. Препаратът е безвреден за хора и домашни любимци.

Благоевградчани изпитват ужас, когато на улицата се срещат неочаквано със змия. Природозащитници съветват, трябва да се запази спокойствие.

Много жители на Благоевград публикуват в социалните мрежи снимки и видеа от срещите си със змии в града. При една от редовните си разходките до парк Бачиново, Цветелина Хаджиева също се натъква на змия. "Беше невероятен късмет, защото аз не я видях, настъпих я, детето изпищя, беше тогава също с мен и аз отстъпих, змията беше средно голяма имаше възможност да ме ухапе, обаче явно съм я завъртяла по гръб и не успя", разказа тя пред БНТ. В Благоевград се среща и особено отровната пепелянка.

"Тя много лесно се разпознава от останалите, много е по-къса, дебело тяло има и зигзаговидна ивица по гърба, няма с какво да бъде сбъркана", казва Александър Пулев-герпетолог, който съветва да не се реагира агресивно. Обясни, че има напълно безобидни змии, които не апят. Смоците дори и да уапят, не са отровни.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook