Зов за помощ от Дупница

02/03/2024 13:07 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

9-годишният Богомил Вуков от Дупница има нужда от средства за извършване на спешна операция в Турция. Детето е с тежка форма на спина бифида.
Необходимите са 58 000 лева, за да може да предприемат действия по настаняване в болница Аджибадем в Истанбул.

Майката на Богомил - Моника, разказа публично цялата история около заболяването на момчето и мъките, на които е подложено, особено през последните 2 години. "Това заболяване е вродено. Първата операция е претърпял, когато е бил едва на 2 месеца, като лекарите им казали, че става въпрос за лека форма на спина бифида. Когато започнал да се влошава, са направени е още 2 опериции в Университетска болница "Свети Иван Рилски" в столицата. През месец януари тази година Богомил отново бил заведен на преглед, когато вече му направили и ЯМР, но лекарите казали, че не виждат нищо притеснително. Болките обаче започвали да стават все по-непоносими. Богомил вече плаче от болка. Не може да седи, не може и да лежи. Освен в кръста, болките са и по цялото тяло. Поради тази причина вече не може и да ходи нормално на училище и се наложи да остане у дома", тревожи се Моника.

"Затова е много важно средствата да бъдат събрани час по-скоро, за да може да се направи операцията и поне малко да се подобри", разказва майката, която едва се сдържа да не се раплаче. Затова, призававаме всеки, който може, да помогне на семейството. В Дупница и региона хората събират пари, за да може Богомил отново да заживее без болка и да влезе в клас при съучениците си.

"Нека покажем за пореден път, че в нашия град има милосърдни и състрадателни хора", призоваха дупничани и в социалните мрежи. Публикуваха дарителска сметка
IBAN: BG18STSA93000021568783
Титуляр Моника Иванова Вукова

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook