1,2 милиарда лева не достигат за строителството на АМ "Струма"

29/09/2020 14:51 0 Коментирай

АМ "Струма" трябва да бъде завършена и е въпрос на допълнителен анализ дали финансирането ще е от държавния бюджет или с европейски пари, съобщиха от АПИ. 

Иван Досев от УС на пътната агенция посочи, че са необходими около 1 200 000 000 лева за доизграждането на автомагистралата.

Работим по подготовката на апликационната форма и мерките, които са предвидени за запазване на биоразнообразието в Креснеското дефиле, за да получим европейско финансиране, отбеляза Иван Досев. Той напомни, че проектът за АМ „Струма“ е включен в новия програмен период 2021-2027 година за финансиране на проекти в областта на транспортната свързаност и подчерта, че не са изпуснати европейски средства.

Досев определи като теории на конспирациите опитите за внушения, че Камарата на строителите в България диктува как да бъде строена автомагистралата през Кресненското дефиле.

АПИ винаги сама е разработвала апликационните форми, с помощта на фирми-изпълнители, избрани след проведени открити обществени поръчки, каза Досев и подчерта, че в АПИ няма лоби на Камарата при строителството на магистралата.

Процесът на избор на трасето на АМ „Струма“ е минал през много различни варианти през годините и експертите са търсили оптимално най-доброто възможно решение, което може да бъде реализирано за кратък период и в разумна ценова рамка, добави той.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook