Гарантираха топлината в Банско

29/09/2020 15:28 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

"Топлоснабдяване Банско" вече е изцяло общинско предприятие.

Общината придоби собствеността на дружеството, доведено до фалит преди повече от година.

Отполтелният сезон в Банско е гарантиран, заявиха от кабинета на кмета Иван Кадев. Сделката по безвъзмездно придобиване на собствеността е реализирана в изпълнение на решение на Общинския съвет, свързано с оздравителната програма на общинското ръководство за предприятието.

Прехвърлянето на материалните активи беше направено след продължителни преговори с банкови институции и дружеството – собственик „Тевно” ЕООД, което преди повече от година заявява желанието си за безвъзмездно дарение. През 2019 година предишният Общински съвет приема решение за сделката, но до изпълнението и́ не се стига, а "Топлоснабдяване Банско" ЕООД е доведено до тежко състояние, което застрашава отоплението на училища, детски градини, обществени и частни сгради.

Първата задача на екипа на кмета Кадев и общинските съветници след местните избори бе именно спасяването на отоплителния сезон и стабилизиране състоянието на общинската фирма. За разлика от миналата есен, когато новото ръководство завари складовете с наличност от едва 200 куб.м, сега е заредено достатъчно количество чипс – около 5 хиляди куб.м, с което да се гарантира топлината на абонатите през студените месеци.

Извършена е техническа профилактика и е обезпечен ресурс за нормална работа на топлоцентралата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook