13 задържани в Благоевградска област

21/03/2023 17:05 0 Коментирай

От Областната полицейска дирекция в Благоевград обобщиха данните от проведената днес респектираща операция срещу купувачи на гласове за предстоящия вот.

Към момента в арестите на полицейските управления са 13 души. Не се уточнява обаче какви са извършенините от тях престъпления. Проверени са 1018 жители в региона и 805 автомобила, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. Проверени са също 10 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 7 автоморги и сервизи, 13 питейни и увеселителни заведения, 3 дърводелски цеха и 37 търговски обекта. Съставени са 22 акта за установени административни нарушения и 148 фиша.

Както информирахме по-рано днес, полицаи и жандармеристи удариха най-напред изборните търговци в Кресна и Сандански, а също и съседни населени места - Струмяни и Микрево. Арестуваните в района са петима. Припомняме, миналата седмица в Петрич бе арестува 46-годишен с картички и списъци за гласуване в полза на кандидат-депутат. До момента не се съобщава неговото име и партийна принадлежност, не е изправен и пред прокурор. В социалните мрежи коментират, че са предлагани пари за кандидат от Сандански. Сигнали е имало и от съседни общински центрове.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook