20 години затвор за бивш футболист в "Пирин"- Благоевград

21/01/2021 18:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

С 20 години лишаване от свобота наказаха бивш футболист в "Пирин" - Благоевград, в Кюстендил и треньор на отбора в Хаджидимово.

Присъдата срещу Марио Метушев постанови състав на Окръжен съд-Благоевград по дело за кърваво престъпрление, извършено от него през лятото на 2018 година. Той ще плати и кръвнина в размер на 550 000 лева на роднините на убития от него Красимир Колджиев. Жестокото убийство стана в Гоце Делчев.

Припомняме, на празника Рамазан 40-годишният Марио закла приятеля си Красимир Колджиев. Метушев, който живее в Гоце Делчев, направи опит за самоубийство, след като осъзна какво е станало. Колджиев издъхна след нанесени над 90 удара с нож.

Между Метушев и Колджиев имало дългогодишно приятелство. Имали и общ бизнес с тютюн. Преди убийството двамата се договорили да пътуват заедно за Шумен, където да закарат 100 килограма нарязан тютюн. За целта обвиняемият следвало да шофира „пилотен“ автомобил, а приятелят му да превози стоката с втората кола. След като получил отказ да свършат намисленото от него, Марио тръгнал сам. По пътя го спрели полицаи. Задържали го, а впоследствие му образували дело, което приключило с условна присъда.

След престоя в ареста обвиняемият Метушев се прибрал в Гоце Делчев, като у него се зародило подозрението, че е бил предаден на полицията от приятеля си Красимир. Месеци по-късно двамата пили в чест на мюсюлманския празник Байрям в кафенето на бензиностанция в края на Гоце Делчев. Колджиев поканил приятеля си по повод празника на гости в дома му. Към почерпката се присъединила и живеещата в съседство К. Р., както и майката на Красимир. Четиримата се намирали в кухнята, като мъжете през цялото време пиели бира, без да има каквото и да е напрежение между тях.

Около 16.30 часа двамата приятели останали сами. Гостенинът започнал да обвинява Красимир, че го е предал на полицията, поради което е бил задържан и се водело наказателно производство срещу него с наложено наказание заради пренасяния тютюн. Между тях възникнал спор, при който обвиняемият взел кухненски нож от масата и въпреки съпротивата на Колджиев и опитите му да се предпази, започнал да нанася с него удари по тялото му.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook