Измиха ръцете на акушерки в Петрич, Сандански и Благоевград

21/01/2021 17:33 3 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Ритуалът "поливане" извършиха на Бабинден в двете благоевградски болници. Измиха ръцете и на директора на МБАЛ Огнян Митев, който е акушер-гинеколог.

На тържествата бяха родилки , които на днешния празничен ден станаха майки на здрави момченца. Лекари и акушерки разчупиха питки за здраве и късмет на децата.

С изпълнение на обредите, с които се свързва Денят на родилната помощ, започна празнуваха и в Петрич.

Всички работещи в отделението участваха в ритуала „поливане“, който изпълни млада майка. С вълнение, нескрито за никого, бяха изречени най-топлите думи за хората, благодарение на които се ражда новият живот. Община-Петрич е помогнала финансово за осъществяването на идеята за изработката на стенна композиция „Дървото на живота“.

На нея вече са поместени снимки на всички, работили в отделението през годините досега. Посланието на композицията е „Пътят на живота започва от тук“. През 2020 година в Родилно отделение – Петрич са проплакали 249 бебета. Общо родените през годината бебета с постоянен адрес в община Петрич са 461 момичета и момчета.

Кметът на Сандански Атанас Стоянов, посети първото бебе за 2021 година. Малката Йоана, която е родена на 1 януари, в МБАЛ „Югозападна болница“, бе изненадана със специална грамота за първо бебе, кутия с подаръци и проходилка, с която да направи своите първи крачки. Стоянов пожела на цялото семейство, за които Йоана е трето дете, да бъдат здрави и да отглеждат децата си с много любов и грижа. С благодарност за грижата и всеотдайността, поемайки в ръцете си новия живот, кметът поздрави с кошница плодове и грамота, и най-възрастната акушерка в Сандански Мария Драгулева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Станинска -
    ❗ ❗ ❗ г - н Стоянов /в качеството ви на #кмет, на община Сандански/, кога ще премахнете: #уж \"преместваемия\" обект - #баничарницата, другият #незаконен обект \"Ателие\", #незаконата стомано бетонна стена в имота (която в момента се опитвате, и нея, да узаконите), #незаконната стомано бетонна плоча, все изградени от #Пранарови, находящи се на ул. Македония 31! Кога!???? Не протакайте проблема във времето! Не #надграждайте проблема във времето! Имайте чест и достойнство, при изпълнение на служебните си, задължения! Празнодумието, дали ще продължа да ви помага, в отговорите? Не ставайте #съучастник в #кражбата, на правата ми, в имота!? Не ме лишавайте от #правото ми на #собственост!!!!! Защото този път ще отидете на Европейски съд - там където няма #подкупи, няма шикалкавения, няма увъртания, няма лъжи и измами, там където #шуробаджанащината не вирее! Тогава и еднолично, ще имате отговорност❗ /Скоро някъде, споменахте \"наказателна отговорност\"- известна ви е/❗ НЕ МЕ #ЛИШАВАЙТЕ ОТ ПРАВОТО МИ, НА МИРНО ПОЛЗВАНЕ НА ПРИТЕЖАНИЕТО МИ ❗ ❗ ❗
  2. Иванова -
    Политици или хора без морал нямат място сред обществото
  3. Пепи -
    Тоя е срам за Сандански!

Социално

новини благоевград facebook