3 дни след пожара забраниха достъп до "Купола"

07/09/2021 12:26 0 Коментирай

Забраниха достъп на благоевградчани в близост и в сградата на опожарената сграда на "Купола". Реакцията на местните власти е факт три дни след подпалването. Започна проверка на контрукцията.

Към момента сградата е опасна и в нея ще се влиза само по необходимост и с обезопасителни средства. Ограничението се отнася най-вече до служителите на ОББ", каза кметът на Благоевград Илко Стоянов. Банковите служители изваждат архива на кредидтната институция. Оказа се, че в помещенията в сградата не е имало огън. Изгорял е само покривът с купола, обшит с медни плоскости.

Сградата е частично общинска собственост. Има и частни активи в нея. Предстои изготвяне на проект за възстановяването на "Купола".

"Ние трябва да се съберем като съсобственици и да започнем този ремонт. Приоритет за мен остава да не се отпускаме, за да не допуснем повторна ситуация, при която да има пострадали", изтъкна градоначалникът днес.

Припомняме, ден след палежа бе арестуван 43-годишен от Дупница. Той излял бутилка с бензин върху електрическото табло пред пиано бара "Балкантон", откъдето бил изхвърлен с брат му заради ексцесии.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook