35-годишна крадла на съд за палежи

31/01/2024 09:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

35-годишната Станка Баташка ще бъде изправена на съд на 17 април за това, че е предизвика смъртта на търговец, след умишлено опожаряване на магазина му.

Баташка, която е от Кюстендил, е извършила престъплението в Италия. Тя е обвиняема и за други престъпления, сред които грабежи в италиански домове. В миналото Баташка работела като берачка в земеделието. Тя имала жителство в Бистаньо, до град Алесандрия, но живеела в Канели.В момента се намира в затвора на Торино. Кюстендилката е запалила търговския център „Кастело“ в Канели и на магазина „Ипершоп Експрес“ на път 231 в Монтичело д’Алба. Именно във втория случай, датиращ от 19 септември миналата годинау който е довел до смърт от задушаване с отровни газове на собственика му, 36-годишен китаец, баща на три деца.

Предишният пожар, за който е обвиняема, е от 14 септември. Тогава българката подпалила вътрешния склад на магазин за обувки, след което пламъците обхванали и близкото кафене и аптека в търговския център. Станка Баташка обаче е обвиняема и за обир,извършен от нея в къща в Косана Белбо на 12 септември. С кърпа на главата, с тъмни очила и с пистолет тя проникнала в къщата.Нанесла серия от удари по главата и тялото на намиращата се там 64-годишна собственичка ,причинявайки й мозъчна травма. Отмъкнала телефона и портфейла на жената, в който имало и дебитна карта.С нея Баташка направила покупки за 1160 евро в град Алба, съобщават италианските медии.

Телеграф

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook