4000 лева месечно за полицейски началници

16/08/2023 09:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Директорите на петте главни дирекции в МВР - "Национална полиция", БОП, "Гранична полиция", "Пожарна безопасност" и “Жандармерия" ще получават минимум 3659 лева. Възнаграждението нае главния секретар на ведомството скача до 5940 лева. Новите размери на основните заплати в МВР са предвидени в промени на наредбата за основните възнаграждения във вътрешното министерство, които са публикувани за обсъждане в правителствения Портал за обществени консултации. Измененията се налагат заради одобрените с приетия наскоро бюджет допълнителни 150 милиона лева, с които да се вдигнат възнагражденията в МВР с 10 процента, считано от 1 август. За да могат да се вземат увеличенията още този месец, от МВР са обявили най-краткия срок за обсъждане на проекта.
Тук става дума само за основни заплати, които с прослужените години, допълнителните пари и останалите екстри могат да скочат значително като окончателна сума.

Според промените, полицай без висше образование вече ще взема 1186 лв, което е със 108 лева повече, отколкото до този момент. За служителите с висше образование пък сумата на основната заплата вече ще е 1599 лева. До момента тя беше 1454 лева. С други промени пък се вдигат и допълнителните възнаграждения в МВР. При тях ръстът е двоен - от 190 на 380 лв. Такива допълнителни възнаграждения има например за разследващите полицаи, като при тях процентът варира в зависимост от това къде работят. В София, Пловдив, Варна, Бургас добавката е винаги по-висока. Предвиждат се различни размери на добавки и за други дейности и служители. Те се дават за звената, които се занимават с антитероризъм, дават се и за постова работа, за конвоиране, за пожари, спасителни дейности и други. Отделите “Киберпрестъпност” и “Специални операции” на ГДБОП имат най-високия процент добавка - 230 на сто, пресметна segabg.com.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook